AL-KO SZENNYVÍZ SZIVATTYÚ DRAIN 15000 INOX COM (112828)

59,900 Ft

Cikkszám: 22401 Kategóriák: , Címke:

A rendkívül erős, kompakt és megbízható AL-KO búvárszivattyú, a DRAIN 15000 Inox a nagy szívónyílásnak köszönhetően könnyedén és gyorsan kiszivattyúzza a vizet a szennyeződésekkel és akár 35 mm méretű lebegő részecskékkel együtt.

Az extra erős, robusztus DRAIN 10000 Comfort szennyvíz szivattyúgép inox rozsdamentes acél kivitelben:

DRAIN 15000 Inox szennyvíz szivattyú

Szennyvízszivattyúkat akkor érdemes használni, ha erősen szennyezett folyadékot szeretnénk eltávolítani, pl. súlyos áradás után, szennyezett tavakban vagy tartályokban, illetve ha a gödrökben felgyülemlett vizet kell elvezetni. Ilyen esetben a szennyvízen kívül a szennyező részecskéket is meg kell mozgatni. Ez jelentősen növeli a terhelést és nagyobb motor teljesítményt igényel.

Jó döntés, ha Ön AL-KO szivattyút választ. A speciális örvénykerekes geometriának köszönhetően a DRAIN 15000 Inox Comfort modell könnyen megbirkózik az erősen szennyezett vízzel, akár 5% lebegő szeméttel és akár 35 mm szemcsemérettel is. A 4-szeres tömítéssel ellátott, stabil és robusztus felépítés, korróziómentes anyagok használata és a karbantartást nem igénylő motor, a speciálisan kezelt, króm-nikkelből készült tengely és az üvegszállal megerősített polipropilén ház garantálja az AL-KO szennyvízszivattyúk hosszú élettartamát. Ezenkívül a króm-nikkel acélból készült szivattyúháznak köszönhetően tartósan védve van a rozsdától.
 

A DRAIN 15000 Inox Comfort szennyvízszivattyú műszaki adatai

 

A praktikus integrált hordozófogantyúnak és a mindössze 6,8 kg körüli alacsony súlynak köszönhetően a tiszta szennyvízszivattyú mozgatható módon vagy helyben is használható a víz eltávolításához – természetesen tiszta vízhez is. Kompakt méretei (18,5 x 20,5 x 36,6 cm) miatt, valamint a masszív háznak és a tartós motornak köszönhetően tavakhoz és esővíz-szivattyúként is ideális a használata. Stabil és robusztus kialakítása lenyűgöző, ehhez járul hozzá a többszörös V-tömítéssel ellátott kialakítás. Az AL-KO DRAIN 15000 Inox Comfort búvárszivattyú jól megbirkózik a vízben lévő durva szennyeződéssel is, az extra nagy szívónyílások ezt a célt szolgálják. A tiszta és piszkos folyadékokat akár 35 mm szemcsemérettel is gyorsan és biztonságosan kiszivattyúzzák.

Az ellenálló rozsdamentes acélból készült, speciálisan kezelt motortengely és az üvegszállal megerősített króm-nikkel ház révén praktikus segítségünket hosszú élettartam jellemezi. 1100 wattos teljesítményével és 15000 l/óráig terjedő áramlási sebességével a kiszivattyúzás és az átvitel nagyon rövid idő alatt megtörténik. Az AL-KO DRAIN 15000 Comfort búvárszivattyú úszókapcsolóval van felszerelve, és az automatikus szintszabályozásnak köszönhetően automatikusan elindítja a szivattyúzási folyamatot. Legfeljebb 7 méter mélységig tud lemerülni. Akár 11 méteres emelőmagassággal  is megbirkózik. A szivattyú kimenete 1,25 coll, ami körülbelül 41,9 mm-nek felel meg. 90° fokos univerzális könyök csatlakozóval rendelkezik, és az összes szabványos tömlőméret összekapcsolható a mellékelt kombinált csatlakozósapkával.

Megjegyzés: A búvárszivattyú nem alkalmas ivóvízre, hanem csak 35 °C alatti üzemi vízre. Nem használható sós vízben, agresszív vegyszerekkel vagy homokot tartalmazó vízben sem.